Faura Participa

Idees

Transporte publico

  Sense comentaris  •  28-10-2019  •  Stefka Dobreva

En este pueblo se nesecita un transpore publico. Es muy importante para todos. Para ir a trabajar o hospital o otro. 

No estic d'acord 0%
1 vot

Peatonalitzar el carrer Major (almenys, el primer tram que és més estret)

  1 Comentari  •  30-01-2019  •  AjFaura

Presentada per Rocio al procés del 2018.

Volem recuperar el carrer Major per a les persones. Volem poder obrir les finestres, respirar, passejar per la vorera amb els nostres animals, els carrets dels infants i els bastons de la gent gran.

Tot i que per a les persones que hi vivim (la majoria, si no tots), allò desitjable seria peatonalitzar, almenys el primer tram del carrer Major, per evitar tantíssima contaminació i soroll a qualsevol hora del dia, entenc que aquesta opció puga ser controvertida sent la via principal d'accés al centre del poble (PERÒ NO ÉS L'ÚNICA). El carrer de la Canaleta té dos carrils, més un per aparcar, està al costat del camp (per tant la contaminació per a les persones que hi viuen és moltíssima menys) i té una entrada al centre del poble al carrer Massiac... Però escolteu-nos, almenys!

Ens agradaria que es valorara aquesta possibilitat, ja que les persones que hi vivim aquí, ho fem (encara que jo no) molt abans que hi haguera tanta circulació de cotxes. Parle de, mínim, 35 anys... És prou insuportable voler creuar el carrer i haver d’esperar que la filera de 10-12 cotxes s'acabe per fer-ho, tractar de caminar amb el teu gos per la vorera per evitar ser atropellats i rendir-te perquè no cabem en cap d'elles, veure com gent major que circula amb cadira de rodes, carret o bastó per caminar amb major seguretat, ho fa per baix la vorera amb les conseqüències nefastes que açò pot tenir o com les famílies amb nens i nenes menudes han d'anar en filera índia (i els carros per baix, obvi) perquè no caben en les diminutes voreres. I tot açò, com dic, mentre cotxes, motos, patinets voladors, etc. circulen sense cap consideració. De fet, mentre escric aquestes línies, plou al carrer i un grup de dones majors es baralla per circular per una estretíssima vorera sense ser banyades pels cotxes que cap mirament tenen per elles... De fet, conversar amb algú mentre camines per ací és missió impossible a no ser que es faça a crits o per baix la vorera.

Aquestes coses afecten qualsevol persona que hi camine per ací. Però per als que vivim, a més, cal sumar que el carrer és molt estret (en això no podem fer res perquè és de construcció antiga), les cases altes i el fum dels cotxes és l'aire que respirem cada segon del dia dins dels nostres habitatges, les habitacions, etc. No tenim ventilació, obrir les finestres és suportar l'olor de gasoil i gasolina constant. I la major part de la gent que hi viu és gran... No sé, en Madrid s'està regulant l'ús dels cotxes en el centre de la ciutat per la contaminació... Si es nota en una ciutat tan gran, en aquest carrer tan diminut... (Que sí, que la circulació en Madrid és 50.000 voltes més alta, però és un exemple).

Vaja, al final és una proposta que milloraria la vida dels que hi vivim ací i de les persones que pugen i baixen per estes voreres que tanta història tenen. Això de què és l'entrada principal, ja no ens val. Com deia, per a bé i per a mal, açò no és Madrid i els cotxes es poden deixar aparcats a 10 o 20m (com a molt) dels establiments d'aquest carrer.

Si el pedagog Francesco Tonucci visitara Faura, probablement eixiria corrent perquè aquest, malauradament i per molt que em pese, no és un poble pensat per a les persones i, molt menys, per als infants i la gent gran.

Gràcies.

  • S'ajusta al disposat en l'art. 49 de la Carta de Participació al tractar-se d'una obra de modificació de les existents.
No estic d'acord 20%
15 vots

Gimnàs urbà

  Sense comentaris  •  30-01-2019  •  AjFaura

Presentada per José Camarelles.

Posar aparells de gimnàstica d’exterior en alguna zona del poble tal com tenen altres pobles.

  • S'ajusta al disposat en l'art. 49 de la Carta de Participació al tractar-se d'una obra nova o de modificació de les existents.

Proposta similar a la presentada per Almudena d’un Work out area.

No estic d'acord 29%
7 vots

Work out area

  Sense comentaris  •  30-01-2019  •  AjFaura

Presentada per Almudena al procés del 2018.

Workout àrea és un espai on els adolescents i també gent adulta pot realitzar exercici a l’aire lliure, amb equipament com cal i zona wifi, seria un ambient esportiu i de reunió per a la gent del poble.

A Faura hi han espais perduts que podrien aprofitar-se perquè els adolescents tingueren el seu espai i no anar donant tombs pel poble, hui dia aquesta zona hauria de tindre wifi, podria ser tant un skate park com una workout àrea, on l’activitat física és l’excusa perfecta per a reunir-se, en Puçol fa un parell d’anys que està i sempre hi ha gent, adults i adolescents.

El millor de tot és que la gent respecta la zona perquè entenen que és un bé per al poble.

Aquestes zones podrien ser el terreny que hi ha baix de la font d’aigua on estava el provisional Ajuntament, també en la zona dels paellers o fins i tot a la canaleta.

  • S'ajusta al disposat en l'art. 49 de la Carta de Participació al tractar-se d'una obra nova o de modificació de les existents.
No estic d'acord 50%
8 vots

Adaptació de voreres per a persones amb mobilitat reduïda

  Sense comentaris  •  25-10-2018  •  AjFaura

Presentada per Josep E. Ribera al procés del 2017.

Molts carrers del poble no estan adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, amb una rampeta quan s'arriba a la cruïlla entre dos carrers.

Demane que totes les voreres s'hi adapten.

  • S'ajusta al disposat en l'art. 49 de la Carta de Participació, en tractar-se d'una obra de modificació de les existents.

 

No estic d'acord 10%
10 vots

Eliminar les voreres del nucli antic

  Sense comentaris  •  25-10-2018  •  AjFaura

Presentada per José Cerezo Garcés al procés del 2017.

Carrer com l'Ave Maria, de Dalt, la Volta, l'Abeurador, la Cisterna, l'entrada de Pere R. de Monsoríu o el carreró Almorig, tenen unes voreres molt xicotetes, que sol serveixen per a protegir les cases de l'aigua i resulten un gran impediment per entrar vehicles quan hi ha necessitat, obres, bombers, ambulàncies, etc.

Crec que estaria molt bé, de forma progressiva, suprimir les voreres i adequar els carrers perquè les cases seguiren sense tindre problemes amb l'aigua, menys perill per als vianants que volen anar per elles i facilitarien el pas de vehicles quan és necessari.

  • S'ajusta al disposat en l'art. 49 de la Carta de Participació al tractar-se d'una obra de modificació de les existents.

 

No estic d'acord 24%
21 vots