Faura Participa

Tornar

Peatonalitzar el carrer Major (almenys, el primer tram que és més estret)

AjFaura AjFaura  •  30-01-2019  •    1 Comentari  • 

Presentada per Rocio al procés del 2018.

Volem recuperar el carrer Major per a les persones. Volem poder obrir les finestres, respirar, passejar per la vorera amb els nostres animals, els carrets dels infants i els bastons de la gent gran.

Tot i que per a les persones que hi vivim (la majoria, si no tots), allò desitjable seria peatonalitzar, almenys el primer tram del carrer Major, per evitar tantíssima contaminació i soroll a qualsevol hora del dia, entenc que aquesta opció puga ser controvertida sent la via principal d'accés al centre del poble (PERÒ NO ÉS L'ÚNICA). El carrer de la Canaleta té dos carrils, més un per aparcar, està al costat del camp (per tant la contaminació per a les persones que hi viuen és moltíssima menys) i té una entrada al centre del poble al carrer Massiac... Però escolteu-nos, almenys!

Ens agradaria que es valorara aquesta possibilitat, ja que les persones que hi vivim aquí, ho fem (encara que jo no) molt abans que hi haguera tanta circulació de cotxes. Parle de, mínim, 35 anys... És prou insuportable voler creuar el carrer i haver d’esperar que la filera de 10-12 cotxes s'acabe per fer-ho, tractar de caminar amb el teu gos per la vorera per evitar ser atropellats i rendir-te perquè no cabem en cap d'elles, veure com gent major que circula amb cadira de rodes, carret o bastó per caminar amb major seguretat, ho fa per baix la vorera amb les conseqüències nefastes que açò pot tenir o com les famílies amb nens i nenes menudes han d'anar en filera índia (i els carros per baix, obvi) perquè no caben en les diminutes voreres. I tot açò, com dic, mentre cotxes, motos, patinets voladors, etc. circulen sense cap consideració. De fet, mentre escric aquestes línies, plou al carrer i un grup de dones majors es baralla per circular per una estretíssima vorera sense ser banyades pels cotxes que cap mirament tenen per elles... De fet, conversar amb algú mentre camines per ací és missió impossible a no ser que es faça a crits o per baix la vorera.

Aquestes coses afecten qualsevol persona que hi camine per ací. Però per als que vivim, a més, cal sumar que el carrer és molt estret (en això no podem fer res perquè és de construcció antiga), les cases altes i el fum dels cotxes és l'aire que respirem cada segon del dia dins dels nostres habitatges, les habitacions, etc. No tenim ventilació, obrir les finestres és suportar l'olor de gasoil i gasolina constant. I la major part de la gent que hi viu és gran... No sé, en Madrid s'està regulant l'ús dels cotxes en el centre de la ciutat per la contaminació... Si es nota en una ciutat tan gran, en aquest carrer tan diminut... (Que sí, que la circulació en Madrid és 50.000 voltes més alta, però és un exemple).

Vaja, al final és una proposta que milloraria la vida dels que hi vivim ací i de les persones que pugen i baixen per estes voreres que tanta història tenen. Això de què és l'entrada principal, ja no ens val. Com deia, per a bé i per a mal, açò no és Madrid i els cotxes es poden deixar aparcats a 10 o 20m (com a molt) dels establiments d'aquest carrer.

Si el pedagog Francesco Tonucci visitara Faura, probablement eixiria corrent perquè aquest, malauradament i per molt que em pese, no és un poble pensat per a les persones i, molt menys, per als infants i la gent gran.

Gràcies.

  • S'ajusta al disposat en l'art. 49 de la Carta de Participació al tractar-se d'una obra de modificació de les existents.

Comentaris (1)


Necessites iniciar sessió o registrar-te per a comentar.
  • Vicent
    Vicent  • 09/03/2019 06:34:32

    Totalment d'acord. Quan els assistents a hores d'acabar o començar misa pugen o baixen o han de fer en filera esperant que ningú vaja en contra de la seua direcció. La velocitat dels vehicles és molt elevada i les poques vegades que plou fa que hages de posar tot el que pugues per a què l'aigua no entre a la teua casa. Crec que adequant els accessos per les rondes, el carrer Major podria quedar com ha de ser, un lloc emblemàtic del poble on poder asseure's, passejar i gaudir de la pau que hauria de donar un poble.

    Sense respostes